Hønsestua



-Fra ei ku til mange høns-

Dette var en gang bostedet for ei ku som fikk mye god omsorg fra en gammel dame.

Da Hans og Inga fikk bygd kårbolig på gården Øvre Flogeland sier historien at Inga ville ha med seg ei ku. Hun var bekymret for at det skulle bli lite å gjøre da hun ikke lengre skulle stelle fjøset på gården.

Så da ble det laftet et lite fjøs med plass for ei ku. Det vites ikke hvor lenge det var ku i fjøset, men bunnstokken der kua hadde gjort sitt fornødne var råtten, så noen år ble det nok.

For noen år tilbake ble uthuset, fjøset var en del av revet. Laftekassa ble satt til side for å få videre liv. Heldig var jeg som tilfeldigvis kom i snak om laftekassa da jeg en høstdag i 2015 beskar frukttrea på Øvre Flogeland. Januar året etter ble fjøset flyttet til Hegna der jeg bor, får å få et videre liv som Hønsestue.

Tanken min var at dette skulle jeg ikke bruke så mye tid på, men slik ble det nok en gang ikke. Etter mange timers arbeid ble jeg til slutt ferdig.

Jeg og min sønn Torstein måtte teste komforten og overnattet i hønsestua en desembernatt. Den var upåklagelig. Nå var det bare å finne høner.

Nå i januar ble de første hønene kjøpt. De ble fraktet på pickup planet, riktignok i en isolert kasse.  Etter en mindre strabasiøs tur fra Vestfossen og hjem kunne de første hønene av rasen Dverg Kochin innta Hønsestua i Hegna. Den første høna har allerede fått navn av min datter Anne og skal hete Lille Tupp.

Mye arbeid gjenstår.

Taket tar form.

Lagring av nyheter.😊

Rødmalingen skal bort.

Etter noen runder med høytrykkspyler, og kraftvask.

 Tilbygget bak er hønsetunnelen.
 Via "møkkaluka" kan høna komme til overbygd utegård.



Hønsestua hviler på never fra ca 1780

Gråsteinsmuren er fra gamle fjøset jeg fjernet i låven.


Mormors prismelamper har fått nytt liv.
Litt lokal kunst.
Kjøkkenbenk fra min bror småbruk.

Alt for hønene, gardiner må til.😇

Da var hønene på plass.





8F6AC205-A74E-4234-8876C9E6938F0AF8-1B2EBAD5-2C68-4F62-A171BBE1C9717C69
http://validator.w3.org/feed/check.cgi?url=http%3A//spadeoghammer.blogspot.com/feeds/posts/default%3Falt%3Drss










Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Aroniasyltetøy min nye favoritt.

Verdens sunneste chips?

Slik får jeg store georginer.