"Bakerguttens" korps-snurrer.
korps-snurr.
En dag for noen uker siden ringte jeg konditormester´n jeg kjenner, og fortalte at jeg under
tvil hadde sagt ja til å bake 100 kanelsnurrer til et korps seminar. Det er da ingenting, sa mester´n. Jeg skal bake 1000 i dag.
Men mester, sa jeg. Kan jeg få oppskriften din. Det kan du da, sa mester´n. Det er en helt vanlig gjærdeig, og så ramset hun opp alt som skulle i.
Skal vi se, da noterer jeg. Det var tre kg bakepulver og en skje mjøl. Nei, nei, sa mester´n, hva slags deig tror du det blir? Gjærdeig, sa jeg. Bakepulver gir da en luftig deig har jeg hørt. En skje rekker, sa mestrer´n. Men en halv kilo smør og en halv kilo sukker, det var vel riktig. Ja det er det og to liter melk og tre pakker gjær må du også huske og til slutt slipper du oppi litt kardemomme.
Jeg gjorde nøyaktig som mester´n hadde fortalt meg og da fikk jeg 89 nydelige kanelsnurrer, som falt i smak hos liten og stor.😊
Deigen er klar til utbaking.
Kjekt med lang benk på Kongsgårdsmoens skolekjøkken.
Vel bekomme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar