Gartnerjobb, beskjæring av frukttrær.

 - Nå bytter jeg ut kjelken med beskjæringssaksa -


          Tiden inne for å beskjære frukttrær. Vil du ha store røde epler må du beskjære treet. Ta capstesten etter klipping. Kast capsen "igjennom" treet uten at den setter seg fast. Da har du klipt nok.😉



Har du et slikt tre har du ventet lenge, men ikke for lenge.


Fire viktige kutt merket med rød strek.
De to nederste er for nære bakken.
De to øverste er for høye og gir kryssende greinvinkler.


 
Det er viktig å tynne slik at alle eplene får sol.
Det gir tidligere modning, fin farge og mindre sykdomskade på frukten.


Etter noen flere klipp ble det slik.
Greinene som er igjen er overhengende og danner en paraplyform.


Her fra en demonstrasjonsbeskjæring for Kongsberg hagelag. 












Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aroniasyltetøy min nye favoritt.

Verdens sunneste chips?

Slik får jeg store georginer.