Delvis improvisert bursdagskake

             
- 6 års kaka -

              19. februar fylte Anne 10 år. Hun lurte på om jeg kunne lage en slik kake som jeg hadde gjort før en gang til bursdagen hennes. Jeg forsto hun mente kaka med marshmallow fondant som var til 6 årsdagen hennes. Med ett dypdykk i fryser og kjøleskap fant jeg litt av hvert jeg tenkte kunne brukes som kakefyll, så da var det bare og sette igang.



 Utgangspunktet var min mors sukkerbrødoppskrift (24 form)
som jeg tilsatte litt kakao.

5 egg
175 g sukker
1,5 ts bakepulver
175 g mel
2 ss kakao
5 ss vann

40 min i 175 grader



 Første lag.
Dynket med hjemmelaget kakao
Karis hjemmelagede bringebærsyltetøy
Piano vaniljekrem
Norske blåbær


 Andre lag.
Mellomlaget dynkes med kakao.
Litt mer bringebærsyltetøy.
Sjokoladekrem (1/3 l fløte 2 ss o'boy, 1/2ss kakao, 2/3 plate hakket kokesjokolade)
Hegnas bringebær.
Topplaget dynkes og settes på.


 Dekkes med sjokoladekrem.

     
Hjemmelaget marshmallow fondant er noe gris å lage,
men når lokket legges på er det vært strevet.



 Med 10 tallet på plass var kaka klar til servering.


Ett stykke smaksopplevelse.


Ute var det "snøkake" med 10 lys.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Aroniasyltetøy min nye favoritt.

Verdens sunneste chips?

Slik får jeg store georginer.